Konfliktus

A Pentagon közzétette az orosz repülőgép által halálra üldözött drónról készült videót

Az amerikai védelmi minisztérium vakmerő repüléssel vádolta az orosz pilótákat a Fekete-tenger felett.

2023.03.16 14:15ma.hu

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy videót, amelyet állítása szerint egy amerikai MQ-9 Reaper drónról készítettek egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgéppel való közeli találkozás során, amely után az amerikai repülőgép a hét elején a Fekete-tengerbe zuhant.

A médiának átadott 50 másodperces felvételen az látható, amint az elfogó repülőgép hátulról közelíti meg a drónt, és láthatóan üzemanyagot enged ki, miközben emelkedik.

A Pentagon állítása szerint az orosz repülőgépek kedden több ilyen manővert is végrehajtottak, köztük egyet, amelyben állítólag a pilóta nélküli repülőgép farokcsavarját eltalálták és megrongálták. A felvételen látszólag kettő ilyen eset látható, a kamera mindkét alkalommal akadozik.

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy ütközés történt volna, és azt állította, hogy az amerikai drón leállt, miután veszélyes manővert hajtott végre. Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint az incidens oka az volt, hogy a drón behatolt egy olyan zónába, amelyet az orosz hadsereg az Ukrajnában zajló háború miatt tiltottá nyilvánított.

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete azt sugallta, hogy az esetlegesen felfegyverzett amerikai repülőgépeknek nincs keresnivalójuk az orosz határok közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.