Montenegró

Pokolgép robbant a podgoricai alapfokú bíróság épületében

Öngyilkos merénylő robbanthatott a montenegrói fővárosban.

2023.03.03 12:54MTI

Pokolgép robbant a podgoricai alapfokú bíróság épületében pénteken nem sokkal dél előtt - közölte internetes oldalán a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG).

A rendelkezésre álló információk szerint egy 40 éves férfi életét vesztette a robbanásban, és legalább öten megsebesültek. A robbanószert - amely valószínűleg kézigránát volt - az M.B. monogrammal azonosított férfi saját maga aktiválta a bíróság bejáratánál. A rendőrség feltételezése szerint a férfi öngyilkos akart lenni. Az épületben a robbanás idején sokan tartózkodtak, a helyszínre vonult a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság, a vizsgálat folyamatban van.

Az utóbbi hónapokban több bombafenyegetés is érkezett az állami szervekhez Montenegróban, de a rendőrség egyetlen esetben sem talált robbanószert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.