Szerencsére nincs súlyos sérült!

Szörnyű! - Szándékosan gázolt el 16 embert, mert gyűlöli a moszkvaiakat!

A járdára felhajtva 16 ember ütött el egy autós Chevrolet Lanos kocsijával múlt kedden Moszkvában, s az illető, akit a rendőrség elfogott, elmondta: szándékosan gázolt, mert gyűlöli a moszkvaiakat.

2009.03.01 15:25MTI

A különös balesetben 16 ember sérült meg - közülük három a Lomonoszov egyetem tanára, a többi 13 az egyetem hallgatója -, de a legtöbben csak könnyebb zúzódásokat szenvedtek.

Három személyt lábtöréssel és agyrázkódással kezelnek. A rendőrség előbb azt hitte, az autós elvesztette uralmát a kocsi felett a jeges úton. A tettes továbbhajtott, majd nem messze leállította a kocsit és távozott.

Az autó gazdáját könnyen megtalálták, de az azt mondta, hogy beült hozzá egy férfi, s a nyakának kést szegezve kényszerítette, hogy kiszálljon autójából.

A rend őrei erős kétkedéssel fogadták a történetet, de kiderült, hogy a tulaj igazat mondott, s hétvégére megtalálták a valódi tettest. Az illető a 45 éves Borisz Biba, aki Ukrajnából érkezett Moszkvába.

Elmondta: szándékosan gázolt, mert gyűlöli a moszkvaiakat, s azért egyetemi hallgatóknak ment neki, mert úgymond azokból lesznek később a hivatalnokok.

Igaz, azt is hozzátette, hogy súlyos sérüléseket nem akart okozni, de életében most csak másodszor vezetett autót, ezért nem sikerült minden úgy, ahogy szerette volna.

Alig 15 kilométer/óra sebességgel hajtott a buszmegállóban várakozók közé, ezért nem voltak súlyosabb áldozatok. A rendőrség arra gyanakszik, hogy Biba nem beszámítható, ezért pszichiátriai vizsgálatát rendelték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.