Illegális bevándorlás

Megszökött egy menekülttáborból 13 kitoloncolt külföldi Csehországban

Nem követtek el semmiféle bűncselekményt, azért lettek elhelyezve a táborban, mert kiutasították őket Csehországból.

2023.02.09 04:30MTI

Megszökött kedden este egy csehországi menekülttáborból 13 külföldi állampolgár, akiket a hatóságok korábban kiutasítottak az országból. Szerda délig a rendőrségnek hét személyt sikerült elfognia, de hat marokkóinak nyoma veszett - közölte Josef Urban, a cseh idegenrendészet szóvivője szerdán a CTK hírügynökség érdeklődésére.

Az észak-afrikaiak a Pilsentől (Plzen) északra fekvő Balkovban voltak elhelyezve, ahol a belügyi szervek őrizete alatt várták a kiutasítási döntés végrehajtását.

"Vizsgálat tárgya, hogyan tudtak elmenekülni a külföldiek a táborból" - mondta Josef Urban a hírügynökségnek. Megjegyezte: a külföldiek nem követtek el semmiféle bűncselekményt, azért lettek elhelyezve a táborban, mert kiutasították őket Csehországból.

A balkovi menekülttábort 1998-ban hozták létre egy korábbi rendőrségi oktatási központ átalakításával. A szóvivő szerint jelenleg 62 külföldi állampolgárságú férfi tartanak őrizetben a táborban.

A szökések ugyan nem ritkák, de ilyen nagyszámú személy közös távozására már évek óta nem volt példa - jegyezte meg Josef Urban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.