Háború

Elon Musk szerint az emberek nem fogják fel, hogy közeleg a harmadik világháború

A legtöbb ember "nem vesz tudomást" arról, hogy egy ilyen konfliktus küszöbön állhat - mondta a vállalkozó.

2023.02.07 17:18ma.hu

Az emberek többsége nincs is tisztában azzal, hogy hamarosan kitörhet egy újabb világháború - jelentette ki Elon Musk milliárdos vállalkozó. A globális katasztrófa veszélyére Antonio Guterres ENSZ-főtitkár hívta fel a figyelmet a héten.

Az ENSZ vezetője hétfőn a Közgyűlés előtt tartott beszédében azt mondta, attól tart, hogy az emberiség "tágabb értelemben vett háború" felé menetel, és a béke megőrzését sürgette.

"Nem lehetne, hogy ne legyen harmadik világháború?" - könyörgött Luke Rudkowski konzervatív politikai kommentátor a beszédre reagálva. Musk válaszolt: "A legtöbben nem veszik észre a veszélyt".

A Twitter és a SpaceX vezérigazgatója korábban az ukrajnai konfliktus "könyörtelen eszkalálódásától" óvott, mondván, hogy az veszélyes magára az országra és a világra nézve.

Musk dicséretet kapott a SpaceX Starlink műholdas internet-rendszerének az ukrán kormány számára történő szállításáért, és egyes szakértők úgy értékelték, hogy ezek a rendszerek megváltoztatták az Oroszország elleni harcot.

De azt is sugallta, hogy Kijevnek engedményeket kell tennie Moszkvának a béke érdekében, ami egyes ukrán tisztviselőket arra késztetett, hogy keményen bírálják, sőt, sértegessék az üzletembert.

Mihail Podoliak, Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója a múlt héten azt állította, hogy Musk arra használja a Twitter feletti ellenőrzését, hogy csökkentse az ukrán hivatalos fiókok elérését, és segítse az "orosz propagandát".

"Talán egy szabályozóra van szükség, aki elmagyarázza a versenyszabályokat a tulajdonosnak?" Podoliak elmélkedett. Az ukrán tisztviselő nem kínált bizonyítékot állításai alátámasztására, és nem adott magyarázatot arra, hogy szabályozási fenyegetését hogyan lehetne végrehajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.