Bűnügy

Kollégáit ölte meg a kaliforniai lövöldöző

A gyilkosságoknál használt kézifegyvert az elkövető legálisan birtokolta.

2023.01.25 10:14MTI

Alkalmazottja volt a mezőgazdasági üzemnek az a férfi, aki hét embert ölt meg a farm dolgozói közül hétfőn - erősítette meg kedden a kaliforniai Half Moon Bay rendőrségének vezetője.

Christina Corpus rendőrfőnök elmondta azt is, hogy a gyilkosságoknál használt kézifegyvert az elkövető legálisan birtokolta.

A gyanúsítottat, a 67 éves Chunli Zhaót még hétfőn letartóztatták, autójában a lövöldözésnél használt fegyvert is megtalálták.

A hatóság beszámolója szerint a férfi az észak-kaliforniai agrárvállalkozás, a Mountain Mushroom Farm két telephelyén lövöldözött, az első helyszínen négy embert lőtt le, és egyet megsebesített, majd onnan néhány kilométerre további három emberrel végzett.

Kaliforniában az elmúlt 8 napban óta három lövöldözésben összesen 24 ember halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.