Fegyverek

Bulgária felrobbantott egy sodródó tengeri aknát a fekete-tengeri partvidéke előtt

A YaM típusú tengeri aknát egy különleges búvárcsapat robbantotta fel.

2023.01.24 07:34MTI

Bulgária ellenőrzött körülmények között felrobbantott egy sodródó tengeri aknát a fekete-tengeri partvidéke előtt - közölte hétfőn a szófiai védelmi minisztérium.

A tárca szerint hétfőn reggel kaptak bejelentést egy aknának kinéző tárgyról mintegy 200 méterre az ország északkeleti részén fekvő Tyulenovo település partjától. Hozzátette, hogy a YaM típusú tengeri aknát a nap folyamán egy különleges búvárcsapat robbantotta fel.

A tengeri aknák tavaly február 24-e, Oroszország ukrajnai hadműveletének kezdete óta kezdtek felbukkanni a Fekete-tengeren. Román, bolgár és török különleges búváregységek azóta dolgoznak a területi vizeikre vetődő, elsodródott harceszközök ártalmatlanításán. Eddig nagyjából 40 ilyen harceszköz megsemmisítéséről számoltak be a Fekete-tenger nyugati medencéjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.