Ukrajna

Menesztették az ukrán infrastrukturális miniszter korrupcióval vádolt helyettesét

Beépített emberek buktatták le.

2023.01.23 08:46MTI

Menesztették vasárnap Vaszil Lozinszkijt, az ukrán infrastrukturális, közösségi és területfejlesztési miniszter korrupcióval vádolt helyettesét - jelentette be Olekszandr Kubrakov tárcavezető.

"Az országos korrupcióellenes hivatal (NABU) és a korrupcióellenes különleges ügyészség (SzAP) munkatársai meghiúsították és felszámolták egy költségvetési források sikkasztásával foglalkozó szervezett bűnözői csoport tevékenységét. A bűnözők között volt az ukrán infrastrukturális, közösségi és területfejlesztési miniszter helyettese" - emelte ki Olakszandr Kubrakov, akit az UNIAN ukrán hírügynökség idézett.

A tavaly összevont minisztériumok vezetője szerint Vaszil Lozinszkijt 400 ezer dolláros kenőpénz elfogadása során tetten érték. Ezt a pénzt - a miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Olekszandr Kubrakov szerint - Vaszil Lozinszkij berendezések és műszaki eszközök túlzott árakon történő beszerzésére vonatkozó szerződések megkötésében játszott közreműködéséért kapta. Hozzátette, hogy maga a bűncselekmény 2022 szeptemberében történt.

A NABU szerint a történtek fontos szereplője volt Lozinszkij miniszterhelyettes, akit beépített emberek buktattak le

Facebook-oldalán Olekszandr Kubrakov közölte azt is, hogy utasítást adott a minisztérium folyó projektjeinek ellenőrzésére, ideértve a költségvetési vagy külföldi támogatásban részesülő projekteket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.