Magyarellenesség

Mi Hazánk: a 'magyartalanítás' minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt Ukrajnában

Dócs Dávid szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok az ország nyugati végein, hogy vegzálják a magyar lakosságot.

2023.01.19 14:09MTI

A munkácsi kistérség vezetői a magyar falvak hivatalairól és közintézményeiről eltávolítják a magyar zászlókat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnában a "magyartalanítás" minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt - jelentette ki Dócs Dávid a Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok az ország nyugati végein, hogy vegzálják a magyar lakosságot.

Nem álltak meg a munkácsi turul ügynél, ahol a magyarok nemzeti jelképét rombolták le - tette hozzá.

A zászlóeltávolítások között precedens értékűnek nevezte a fornosi estet, ahol éjfélkor négy rendőr segítségével távolították el a magyar zászlókat.

"A Debrecenben működő, magyar állami fenntartású, futball akadémiáról a magyar feliratot is eltávolították a zászlóval együtt" - tette hozzá.

Ezeket a történéseket a Kárpátalján maradt magyarság végső felszámolásaként minősítette Dócs Dávid.

Hozzátette, a sorkatonai szolgálat miatt a kárpátaljai férfiak 80 százaléka így is kénytelen elhagyni a hazáját, ami azt jelenti, hogy nemcsak a férfiak távoznak, hanem velük tartanak a családjaik, a nők és gyermekek is.

Így a 130 ezresre becsült közösség, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén elhangzottak szerint, a felére apadhatott - emlékeztetett.

"A Mi Hazánk Mozgalom kikéri magának, hogy a magyar kisebbséget bármilyen sérelem érje Kárpátalján" - mondta és felszólította a magyar kormányt, hogy Ukrajnának ne anyagi támogatást adjon, hanem a leghatározottabban intézkedjen az őshonos és a kárpátaljai magyar kisebbség érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.