Külföld

Teljesen váratlanul lemondott az új-zélandi miniszterelnök

A kormányfő azt is bejelentette, hogy legkésőbb február 7-én távozik posztjáról. 

2023.01.19 08:24ma.hu

Lemondott az új-zélandi miniszterelnök. Jacinda Arderntől azt várták, hogy bejelenti a választások időpontját, amit meg is tett, azonban közölte, hogy az október 14-i voksoláson nem indul újra a kormányfői tisztségért, továbbá nem tölti ki második hároméves miniszterelnöki ciklusát sem. Ardern kimerültséggel indokolta döntését.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy legkésőbb február 7-én távozik posztjáról.

"Ez volt életem legteljesebb öt és fél éve, de voltak kihívásai. Tudom, mit igényel ez a munka, és tudom, hogy már nincs elég a tankban, nincs elég energiám hozzá. Ez ilyen egyszerű" - mondta Jacinda Ardern, új-zélandi miniszterelnök.

A most 42 éves kormányfő 2017-ben a világ akkori legfiatalabb vezető tisztséget betöltő női politikusa lett. Hivatali ideje alatt – többek közt – hazájában példátlan terrortámadással, természeti katasztrófával, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kihívásokkal kellett szembe néznie - írta az EuroNews.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.