Tragikus baleset

Halálos tűzeset történt egy németországi ápolási otthonban

A tűzoltók hat perc alatt a helyszínre érkeztek, de nem tudtak mindenkit időben kimenekíteni.

2023.01.18 09:59MTI

Kiégett egy idős pszichiátriai betegeket ellátó ápolási otthon Németországban, hárman életüket vesztették - jelentették szerdán hírportálok.

A Baden-Württemberg tartományi Reutlingenben működő intézmény épületében kedd este keletkezett tűz, egyelőre ismeretlen okból. A tűzoltók hat perc alatt a helyszínre érkeztek, de nem tudtak mindenkit időben kimenekíteni.

Füstmérgezésben meghalt három lakó, egy 53 éves nő, egy 73 éves és egy 88 éves férfi. Tizenketten megsérültek, egyikük súlyosan.

Az épület lakhatatlanná vált, a kár százezer eurós nagyságrendű. Lakóit a szomszédos klinikán helyezték el.

Az intézmény 50 évesnél idősebb pszichiátriai betegek társadalmi beilleszkedését segíti. Hat lakást üzemeltetnek, mindegyikben nyolcan élnek együtt. A lángok fellobbanásakor 37 lakó és 5 ápoló volt az épületben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.