Németország

Őrizetbe vette a rendőrség Greta Thunberget Németországban

Thunberg többedmagával egy falu lerombolása ellen tiltakozott.

2023.01.18 07:19MTI

Őrizetbe vette kedden a német rendőrség Greta Thunberg klímaaktivistát több társával együtt a Lüetzerath szénfalu lerombolása elleni tiltakozás közben.

A régió rendőrségi szóvivője azt nyilatkozta, hogy nem tudni, hogy mi lesz a sorsa Thunbergnek.

A fiatal klímaaktivista múlt hét óta tüntetett többedmagával a helyszínen.

Január 11-én a rendőrség és az RWE energiavállalat megkezdte a falu felszámolását, a tüntetők kiutasítását, a blokádok megszüntetését és a házak lebontását. Szombaton több ezer ember tiltakozott a bontás ellen.

A német kormány és az RWE szerint a Lützerath alatti szén szükséges Németország energiabiztonságának biztosításához a következő években. Környezetvédelmi aktivisták és tudósok azonban vitatják ezt, és arra figyelmeztetnek, hogy több tízmillió tonna szén elégetése aláásná Németország éghajlat-változási céljait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.