Spanyolország

Több mint százötvenen megsérültek egy vonatbalesetben Katalóniában

Egy Barcelona felé tartó elővárosi járat egyelőre ismeretlen okok miatt nekiment a pályaudvaron várakozó másik szerelvénynek.

2022.12.07 10:14MTI

Több mint 150 ember megsérült, mert két vonat összeütközött a Barcelonától északra található Montcada i Reixac nevű település vasútállomásán szerdán.

A spanyol vasúti közlekedési vállalat (RENFE) tájékoztatása szerint egy Barcelona felé tartó elővárosi járat egyelőre ismeretlen okok miatt ment neki a pályaudvaron várakozó másik szerelvénynek.

A katalán mentőszolgálat (SEM) a Twitteren úgy fogalmazott: "kevésbé súlyos sérülésekkel" öt embert láttak el a helyszínen, közülük hármat kórházba szállítottak. A többiek sérülése enyhe.

A spanyol közszolgálati televízió (TVE) helyszíni beszámolója szerint az emberek többsége zúzódásokkal, horzsolásokkal megúszta a balesetet.

A történtek miatt két vasúti vonalon szünetel forgalom mindkét irányban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.