Légikatasztrófa

Lezuhant egy MIG-21 vadászgép Horvátországban

A hírt a horvát védelmi minisztérium is megerősítette.

2022.12.06 15:53MTI

Gyakorlatozás közben lezuhant egy MIG-21 vadászgép az észak-horvátországi Szlatinához (Slatina) közeli erdőben, Verőce-Drávamente megyében. Az egyik pilótával sikerült felvenni a kapcsolatot, a másik után még kutatnak - közölte a helyi horvát sajtó kedden.

A hírt a horvát védelmi minisztérium is megerősítette.

A baleset 14 órakor történt. A szerencsétlenség helyszínére helikoptert küldött a horvát légvédelem, a kutatásba a hegyi mentőszolgálat (HGSS) és a rendőrség is bekapcsolódott.

A baleset okát egyelőre nem tudni. A hírek szerint az egyik pilóta katapultált és rádiós kapcsolaton keresztül bejelentkezett, a másik után még nagy erőkkel kutatnak.

A helyszínre elindult Mario Banozic horvát védelmi miniszter is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.