Pandémia

A kínai hatóságok kirángatták a férfit a házából, miután nem volt hajlandó karanténközpontba menni - videó

Egy sokkoló felvételen, amely mostanra vírusként terjedt el, két férfi látható, amint kirángatnak egy férfit az otthonából, miután állítólag nem volt hajlandó elmenni egy pekingi karanténközpontba.

2022.12.06 06:20ma.hu

A CNN által az Instagramon megosztott videón az látható, ahogy a kanapén fekvő férfit erőszakkal kirángatják. A fiatalember keményen próbál ellenállni, de két személy, látszólag egészségügyi tisztviselők, PPE felszerelésbe öltözve, a férfi kiabálásától függetlenül rángatják őt.

A CNN az Instagram-posztban azt írta, hogy a férfit egy Covid-19-es beteg "közeli kapcsolataként" azonosították, és állítólag nem volt hajlandó karanténba menni. A CNN beszámolója hozzátette, hogy a hangcsoui hatóságok később bocsánatot kértek az eset miatt.

A videót már több mint 4 ezerszer osztották meg. "Ez egy gyakori eset Kínában" - írta egy Twitter-felhasználó. Egy másik azt írta: "Ezt meg lehetett volna előzni, ha eleve a karanténlétesítménybe megy, aztán elhurcolják otthonról".

Miközben a világ többi része megtanult együtt élni a vírussal, Kína továbbra is az egyetlen nagy ország, amely még mindig ragaszkodik a "zero-COVID" stratégiához. A politika, amely a járvány kezdete óta érvényben van, országszerte gyors lezárásokhoz és tömeges tesztelésekhez vezetett.

Kína még mindig kötelező karantént rendel el a beutazókra, még akkor is, ha a fertőzések száma alacsony az 1,4 milliárdos lakosságához képest.

A szigorú korlátozások bevezetését követően tömeges tüntetések rázták meg a kínai városokat, ahol polgárok ezrei vonultak az utcára a fertőzések hirtelen emelkedésének megfékezésére bevezetett szigorú törvények ellen.

A szigorú koronavírus korlátozások elleni széles körű tiltakozások után azonban Kína feloldotta a korlátozásokat, és engedélyezte az üzletek újranyitását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.