Újabb gyanús haláleset

Rejtélyes helikopterbalesetben halt meg az orosz milliárdos

Vjacseszlav Taran szoros kapcsolatban állhatott az orosz hírszerzéssel.

2022.11.30 07:50ma.hu

Meghalt Vjacseszlav Taran, a Forex Club és a Libertex alapítója, erősítette meg a párizsi orosz nagykövetség. A Monacóban letelepedő orosz milliárdos rejtélyes helikopter-balesetben hunyt el. Ukrán állítások szerint a férfi szoros kapcsolatban állt az orosz hírszerzéssel - írja az Index.

Egyelőre nem világos, mi idézte elő a balesetet. Oroszországi források szerint egy másik utasnak is csatlakoznia kellett volna az 53 éves Taranhoz, de ő az utolsó pillanatban úgy döntött, nem ül fel a helikopterre.

A párizsi orosz nagykövetség megerősítette, hogy a férfi Villefranche-sur-Merben halt meg. A svájci Lausanne-ból indult útnak egy H130-as helikopterrel, amelyet egy tapasztalt pilóta vezetett, aki szintén életét vesztette. A francia hatóságok hivatalos vizsgálatot indítottak a balesettel kapcsolatban.

A Vlagyivosztokból származó Taran nagy tiszteletnek örvendett Monacóban, ahol a felesége megalapította a Hello Monaco médiát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.