Elképesztő!

Erőteljes robbanás rázta meg Cseljabinszket - videó

Szűkszavúan nyilatkozott a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

2022.11.30 07:24ma.hu

Erős robbanás hallatszott a Moszkvától 1500 km-re fekvő Cseljabinszban. "A mentők Novoszineglazovóba indultak egy zúzottkőbánya területére. Más helyszínekre vonatkozóan az információ nem megerősített" - jelentette a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

Később a hatóságok azt állították, hogy szándékosan robbantottak, ugyanis szükséges volt a fagyott talaj és a sziklák feltörése a Sztaroszmolinszkij kőbányában.

Furcsa, hogy nem figyelmeztették előre a lakosokat. A jelentések szerint senki sem sérült meg.

A város közismert az erőteljes robbanásokról, miután 2013-ban rendkívül erős fényű, tűzgömbszerű, mintegy 15 méter átmérőjű meteor óránkénti 64 ezer kilométeres sebességgel hatolt be a légkörbe, és 19-24 kilométeres magasságban hullott darabokra hatalmas robbanás kíséretében február 15-én a Moszkvától 1500 kilométerre keletre fekvő Cseljabinszk felett. Az ekkor keletkezett lökéshullámok miatt 4715 épületben robbantak szét az ablakok. Az üvegdarabok és szilánkok okozta sérülésekkel 1240 személyt kellett ellátniuk az orvosoknak a cseljabinszki régióban, közöttük 299 gyereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.