Bűnügy-kábítószer

Az összes szerzetes megbukott a drogteszten, rehabra küldték az egész kolostort

Minden szerzetes megbukott a drogteszten egy thaiföldi templomban, elküldték a teljes gárdát rehabilitációra.

2022.11.29 17:53ma.hu

Szerzetesnek lenni nem könnyű feladat; ha valaki egyszer úgy dönt, hogy kolostorba vonul, sok szabálynak és korlátozásnak kell engedelmeskednie. A hosszú szabálylista kizárja a kikapcsolódást és a szórakozást is, ami a drogok fogyasztását is tiltja. Egy thaiföldi templomban azonban az összes szerzetes pozitív lett a drogteszten, és elvonókúrára küldték őket. A következő történt.

Egy Thaiföld középső részén található buddhista kolostor összes szerzetesét kitagadták, mert megbuktak a drogteszteken - közölte a helyi hatóság. A jelentések szerint Boonlert Thintapthai, egy kerületi tisztviselő az AFP-nek nyilatkozva elmondta: "Egy apát (egy szerzetes, aki egy kolostor adminisztrátori pozícióját tölti be) és több szerzetes a Phetchabun tartomány Bung Sam Phan kerületében lévő templomban hétfőn pozitív lett a teszt metamfetaminra; a drogot az ágy alá rejtették".

A tisztviselők szerint az összes szerzetest drogrehabilitációs központba szállították. Az üres templomok miatt azonban a helyiek aggódnak, hogy nem tudnak majd érdemeket szerezni. Boonlert azt állítja, hogy minden szerzetest visszaküldenek a templomba, hogy a helyiek teljesíteni tudják vallási kötelességeiket.

Állítólag a szerzetesek nemcsak azt vallották be, hogy kábítószert fogyasztottak, hanem azt is, hogy kereskedtek is vele.

Az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala azt állítja, hogy Thaiföld jelentős tranzitországa a metamfetaminnak, amely Laoszon keresztül érkezik az országba Mianmar instabil Shan államából. Ami a kábítószer árát illeti, Thaiföldön piszkosul olcsó. Szerzetesként azonban bármilyen anyagi tárgy birtoklása tilos, nemhogy kábítószer birtoklása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.