Háború

A Boeing felajánlotta, hogy bombákat készít Ukrajna számára - Reuters

A Pentagon állítólag fontolóra veszi azt a javaslatot, hogy olcsó precíziós lőszerekkel lássa el a kijevi erőket.

2022.11.28 16:26ma.hu

A Pentagon állítólag fontolóra veszi a Boeing ajánlatát, miszerint a meglévő amerikai raktárak felhasználásával olcsó precíziós bombákat gyártana tömegesen Ukrajna számára, mivel Washington és szövetségesei nehezen tudnak lépést tartani Kijev katonai segélyigényével.

A gyártó egy, a Reuters által látott dokumentumban azt állítja, hogy a szükséges alkatrészek rendelkezésre állása lehetővé tenné, hogy már 2023 tavaszán legyártsa a löveget és megkezdje annak szállítását Ukrajnába.

Azonban még mindig vannak logisztikai akadályok, amelyeket le kell küzdeni, mivel legalább hat beszállítónak fel kellene gyorsítania az alkatrészek szállítását a fegyverek gyors gyártása érdekében. A Boeing emellett kérte, hogy mentesítve legyen a Pentagon számára tisztességes üzletet biztosító átfogó felülvizsgálat alól.

Bár mind az amerikai hadsereg, mind a Boeing elutasította a jelentés kommentálását, Tim Gorman parancsnok-helyettes, a Pentagon szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy Washington és szövetségesei "azonosítják és mérlegelik a legmegfelelőbb rendszereket", amelyek segíthetnének Kijevnek. Nem volt hajlandó részletezni, hogy milyen "konkrét képességet" biztosítanak Ukrajnának.

Moszkva többször figyelmeztette az Egyesült Államokat és NATO-szövetségeseit, hogy ne szállítsanak fegyvereket Ukrajnának, azzal érvelve, hogy ez csak a konfliktus elhúzódását szolgálja, és végül közvetlen konfrontációhoz vezethet Oroszország és a Nyugat között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.