Tragédia

Többen eltűntek egy földcsuszamlás miatt az olaszországi Ischia szigetén

Elsodor autók, megrongálódott házak a Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén.

2022.11.26 23:36MTI

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen ment végbe, maga alá temetve egy házat és több autót a tengerbe sodorva - jelentette a tűzoltóság.

Az eltűnt embereket keresik.Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak.

Jelenleg nincsenek igazolt halálesetek, a mentési munkálatok nehézségekbe ütköznek, mivel az időjárási viszonyok még mindig kihívást jelentenek
- mondta újságíróknak szombaton.

Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban azt közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban.

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.