Katasztrófa

Tűz ütött ki egy kínai gyárban, 38-an meghaltak

Az épületben egyebek között vegyi anyagokat is tároltak.

2022.11.22 08:56MTI

Legalább 38-an meghaltak a közép-kínai Henan tartomány egyik gyárában kitört tűzben, két ember könnyebben megsebesült, a tüzet eloltották - tájékoztatott kedden közleményben a helyi kormányzat és média.

Egyelőre nem világos, mi okozta a tüzet, az ügyben vizsgálatot indítottak.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem több mint 200 tagját, valamint 60 tűzoltót küldtek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat.

A gyár interneten elérhető adataiból az derül ki, hogy az épületben egyebek között vegyi anyagokat is tároltak.

A sűrűn lakott, gazdasági szempontból jelentős Henanban máskor is történt halálos baleset, mellyel kapcsolatban több helyi tisztségviselőt letartóztattak.

Kínában nem ritkák a gyártüzek és ipari balesetek, sok helyen ugyanis nem veszik komolyan vagy nem tartják be a biztonsági előírásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.