Erőszak

Fegyvertilalmat sürgetett Biden a Colorado Springs-i halálos lövöldözés nyomán

Meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket.

2022.11.21 01:29MTI

A támadó fegyverek betiltását sürgette az amerikai elnök a Colorado állambeli lövöldözés nyomán, amelyben egy fegyveres öt embert megölt és mintegy 25 embert megsebesített egy éjszakai LMBTQ-szórakozóhelyen Colorado Springsben.

Joe Biden a Fehér Ház internetes oldalán megjelent közleményben azt írta, hogy a fegyveres erőszak változatlanul kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget, és ez a fenyegetés növekszik, különösen a transznemű nők ellen.

Meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, amelyek hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni erőszakhoz - áll az elnöki közleményben.

Joe Biden szerint az idén életbe lépett, a fegyverviselést szigorító, fegyverbiztonságról szóló törvény három évtizede a legjelentősebb ilyen jogszabály, de többet kell tenni a támadó fegyverek betiltásának törvénybe iktatásával.

Colorado Springsben vasárnapra virradóan nyitott tüzet a támadó a klub vendégeire egy puskából. A 22 éves támadót, aki jelenleg kórházban van, a szórakozóhely vendégei tartóztatták fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.