Erőszak

Letartóztatások egy uniós országban az isztambuli robbantás miatt

Bulgária őrizetbe vett öt embert, akiket a támadók segítésével gyanúsítanak.

2022.11.19 23:20ma.hu

Öt embert vettek őrizetbe Bulgáriában az Isztambul belvárosában elkövetett halálos kimenetelű robbantással összefüggésben - közölte szombaton Siyka Mileva, a bolgár főügyészség szóvivője.

A BNT műsorszolgáltató szerint az őrizetbe vettek közül hárman moldovai állampolgárok. A másik kettő, egy férfi és egy nő "arab származású". Mindannyiukat azzal vádolják, hogy logisztikai támogatással és kommunikációval segítettek a támadás elkövetőjének elmenekülni Törökországból.

Törökország legnagyobb városának egyik népszerű turistautcájában vasárnap bomba robbant, hat ember meghalt és több mint 80-an megsebesültek.

A török hatóságok szerint a támadásért a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd csoport felelős, amelyet Törökország, az Egyesült Államok és az EU terrorszervezetként tart nyilván. A PKK tagadta, hogy bármi köze lenne a támadáshoz.

Pénteken egy isztambuli bíróság engedélyezte 17 gyanúsított börtönbe zárását a tárgyalásig, köztük egy Ahlam Albashir nevű szíriai nőét, akit azzal vádolnak, hogy robbanóanyagot helyezett el a helyszínen.

A török média arról számolt be, hogy az isztambuli rendőrség szombaton további nyolc embert vett őrizetbe a robbantással összefüggésben. Azt mondták, hogy a gyanúsítottak közül ketten segítettek Albashirnak és egy másik feltételezett elkövetőnek illegálisan bejutni az országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.