Légiközlekedés

Utasszállító repülőgép ütközött tűzoltóautóval - videók

Felszállás közben történt az incidens a LATAM repülőgépével Peru fővárosában, Limában, ami két tűzoltó halálát okozta.

2022.11.19 18:47ma.hu

Lángba borult a LATAM Airlines egyik repülőgépe, miután pénteken felszállás közben tűzoltóautónak ütközött Peru fővárosában, Limában. A légitársaság megerősítette, hogy az incidensben két tűzoltó életét vesztette, míg a repülőgép 40 utasa kórházba került.

A média által idézett orvosi szolgálatok szerint közülük négyen súlyos állapotban vannak.

A Peru délkeleti részén fekvő Juliaca városába tartó Airbus A320neo 102 utast szállított a Jorge Chávez nemzetközi repülőtéren történt incidens idején.

A közösségi médiában közzétett felvételek az ütközés pillanatát és a közvetlenül utána kitört tüzet ábrázolják.

Az egyik szemtanú a médiának "gyötrelmes érzésről" számolt be, amikor végignézte, ahogy a repülőgépet felemésztik a lángok, hozzátéve, hogy "a lángok nagyon magasak voltak".

A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogyan került a tűzoltóautó a gép felszállása közben a kifutópályára. Az ügyészség szerint az esetet emberölésnek lehet minősíteni.

A LATAM Airlines perui kirendeltsége ígéretet tett arra, hogy együttműködik a nyomozókkal, és minden szükséges segítséget megad az érintetteknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.