USA

Most először színes bőrű politikus kerülhet az amerikai képviselőház demokrata csoportjának élére

Megválasztása esetén Jeffries a kongresszus első afroamerikai képviselőcsoport-vezetője lenne.

2022.11.19 11:59MTI

Hakeem Jeffries, az amerikai képviselőház New York-i tagja pénteken bejelentette, hogy jelölteti magát az alsóház demokrata párti, jövő januártól kisebbségi csoportjának vezetői posztjára, miután az eddigi frakcióvezető, Nancy Pelosi csütörtökön, 20 év után, lemondott az újraindulás lehetőségéről.

Megválasztása esetén Jeffries a kongresszus első afroamerikai képviselőcsoport-vezetője lenne. Az 52 éves politikus bejelentését azzal egészítette ki, hogy engedett a Nancy Pelosi és munkatársai részéről érkező biztatásnak, és azt hangoztatta, hogy "befogadó vezetést" ösztönöz majd, amelyben a sokszínű demokrata párti csoportosulás minden tagjára számít.

A november 8-i félidős választásokon a demokraták elveszítették többségüket a képviselőházban, így januártól két évre a republikánusok adják majd az alsóház elnökét: a posztra Kevin McCarthy képviselő, eddigi kisebbségi vezető a republikánusok jelöltje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.