Háború

Egyre több a bizonyíték, hogy mi csapódott be Lengyelország területére - képek

Lengyelország fokozza a légtér megfigyelését, a lakosságtól a nyugalom megőrzését kéri.

2022.11.16 06:30ma.hu

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a helyszíni fotók alapján nagyon úgy tűnik, hogy ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Lengyelországban egy határmenti falu gabonatárolójába, két ember halálát okozva.

Jaroslaw Wolski lengyel katonai szakértő közzétett egy fotót a Twitteren, amely után sorba érkeztek az újabbak, és pár önkéntes szakértő nem volt rest kielemezni ezekről a rakétadarabokról a felvételeket.

A közösségi médiában található ukrán fegyvernyomozók a roncsok szemrevételezéséből arra következtetnek, hogy az SZ-300 légvédelmi rendszer egyik ukrán rakétája lehetett, amelyet egy orosz cirkálórakéta lelövésére indítottak, de rossz útra tévedt, és nem sikerült megsemmisítenie.

Az Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) Twitter-fiók, amelynek közel egymillió követője van, azt írta, hogy együttműködve a @blueboy1969 userrel "egyértelmű következtetésre jutottunk, hogy a darabok az SZ-300 AD rendszer 5V55-ös sorozatú rakétájának 48D6-os motorjához tartoznak - egy ukrán rakétához".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.