Háború

Az ukrajnai konfliktus a legjobb dolog, ami az elmúlt 10 évben az USA-val történt - Roger Waters

Hagyják, hogy megtörténjen, mert jót tesz az üzletnek - mondja a Pink Floyd társalapítója.

2022.11.16 03:30ma.hu

Roger Waters brit rocksztár nekiment az Egyesült Államoknak, amiért az profitál az Oroszország és Ukrajna között zajló katonai konfliktusból, amelyet szerinte Washington azért hagyott, mert az amerikai érdekek szempontjából előnyös.

A Pink Floyd társalapítója a YouTube-on futó Bad Faith podcastban az amerikai külpolitikáról beszélgetve kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktus "a legjobb dolog, ami az elmúlt 10 évben történt velük", mert "nagyon jót tett az üzletnek".

"Az üzletük egy része az, hogy pénzt csinálnak a háborúból azáltal, hogy fegyvereket gyártanak, és eladják azokat, és ebből profitálnak" - magyarázta Waters, hozzátéve, hogy ez a pénz sosem jut el az átlagemberekhez. "Nem te vagy én, nem az átlagemberek fektetnek be a hadiiparba. Hanem olyan emberek, akiknek rengeteg pénzük van, és nagyon sok pénzt nyernek, amikor háború van".

Waters szerint a háború másik haszna a politikai hatalom számára az, hogy lehetővé teszi a megélhetésért küzdő és hajléktalanná váló emberek félrevezetését, hogy drámai helyzetükért az oroszok és Putyin a felelős, akit Hitlerhez hasonlítanak, és azzal vádolnak, hogy ő tehet "mindenki életének tönkretételéért".

Rogers azt mondja, hogy mostanra eltiltották a lengyelországi fellépéstől, mert nyíltan bírálta a Nyugat katonai beavatkozását, és békét sürgetett Oroszország és Ukrajna között.

A zenész korábban személyesen Vlagyimir Putyin, Zelenszkij és Joe Biden elnököknek címzett levelet írt, amelyben diplomáciai tárgyalásokat sürgetett a konfliktus lezárására, mondván, hogy ez "a lehető legrosszabb dolog, ami történhet", egy totális atomháború lehetősége miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.