Pandémia

Spanyolország megszüntette az utolsó beutazási korlátozást is

Spanyolország pénteken megszüntette az utolsó korlátozást is, amelyet a koronavírus-járvány miatt vezetett be a határokon.

2022.10.22 14:13MTI

A hivatalos állami közlönyben (BOE) megjelent rendelkezés értelmében mostantól már az unión kívüli országokból légi vagy tengeri úton érkezőket sem vetik alá az eddig esetlegesen előforduló, szúrópróbaszerű ellenőrzéseknek, amelyek jellemzően a testhőmérséklet mérését, fizikai szemrevételezést és a dokumentumok ellenőrzését jelentették.

Az intézkedés vonatkozik az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére belépőkre is.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírusos esetek visszaszorulása és a magas átoltottság teszi lehetővé az összes beutazási korlátozás feloldását.

A szaktárca felhívta a figyelmet arra, hogy indokolt esetben bármikor visszaállíthatók a most megszüntetett intézkedések, ezért a Spanyolországba utazóknak indulás előtt továbbra is érdemes tájékozódniuk az aktuális szabályokról.

Az országon belül továbbra is maszkviselési kötelezettség van érvényben a tömegközlekedési eszközökön, valamint az egészségügyi és szociális intézményekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.