Állati

Lekaratézta a rátámadó medvét a hegymászó - videó

Egy hatalmas fekete medve támadt rá egy hegymászóra a Japánban található Futago-hegyen.

2022.10.21 10:34ma.hu

Október elején egy hegymászó Japánban akaratán kívül egy anyamedve és kisbocsa közé keveredett egy veszélyes sziklaszirten, amiért a kicsinyét féltő ragadozó rátámadt a férfire. A túrázó a Japán déli felén található Futago-hegy szikláin mászott felfelé, amikor a bokrok közül hirtelen előbukkant a fekete medve. A férfi a sisakjára rögzített kamerával örökítette meg az esetet.

A férfi elmondása szerint annak köszönheti életben maradását, hogy korábban karatézott. A felvételen jól látható és hallható, ahogy a hegymászó kétségbeesetten kiabálni kezd, majd ököllel többször az állat fejére üt, végül pedig néhány méterrel lejjebb rúgja.

A medve többször visszamászott, és újabb támadásokkal próbálkozott, majd nem sokkal később feladta a küzdelmet. A fekete medve kölykével a nyomában elszaladt, és eltűnt a bokrokban. A hegymászó épségben, sérülések nélkül felért a csúcsra. A férfi utólag elismerte, hogy ő tolakodott be az állat élőhelyére, de abban a helyzetben már nem tudott mást csinálni, csak ösztönösen testi épségének védelmére koncentrált- írja a TMZ cikkére hivatkozva az Index.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.