Ukrajnai háború

Brit katonai hírszerzés: az ukrán hadfelszerelés jelentős része zsákmányolt orosz fegyverzet

Ukrajna az Oroszország indította háború kezdete óta legalább 440 orosz harckocsit és 650 egyéb páncélozott harcjárművet zsákmányolt.

2022.10.07 11:13MTI

Az ukrán hadfelszerelés jelentős része ma már zsákmányolt orosz fegyverekből áll a brit katonai hírszerzés pénteken ismertetett értesülései szerint.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett elemzés szerint Ukrajna az Oroszország indította háború kezdete óta legalább 440 orosz harckocsit és 650 egyéb páncélozott harcjárművet zsákmányolt, és nem zárható ki, hogy a harctereken jelenleg bevetett ukrán harckocsiállomány több mint a fele ilyen orosz eszközökből áll.

A brit katonai hírszerzés helyzetértékelése szerint gyenge színvonalú kiképzésre és alacsony harctéri fegyelemre vall az a tény, hogy az orosz katonák nem semmisítik meg a sértetlen állapotban hátrahagyott harcfelszerelést sem, mielőtt visszavonulnak vagy megadják magukat.

Az elemzés szerint mivel az orosz alakulatokra több térségben is súlyos nyomás nehezedik, és a katonák egyre inkább demoralizálttá válnak, valószínűsíthető, hogy Oroszország további nehézfegyverzetet veszít az ukrajnai hadműveletekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.