Háború

Oroszország: Nem fogunk nőket besorozni

A védelmi miniszter szerint a nők mentesülnek a részleges mozgósítás alól Oroszországban.

2022.10.02 17:04ma.hu

Az orosz nők mentesülnek az ukrajnai "különleges katonai művelet" közepette meghirdetett részleges mozgósítás alól - közölte szombaton Szergej Sojgu
orosz védelmi miniszter.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges katonai mozgósítást hirdetett az országban.

"Nem, ez - mármint a nők besorozása a mozgósítás során - soha nem is volt tervben. Nem fogunk nőket besorozni" - mondta Sojgu újságíróknak egy kérdésre válaszolva a Moszkva környéki katonai létesítményekben tett látogatása során.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármesterrel és Andrej Vorobjov moszkvai területi kormányzóval együtt Sojgu megtekintette azokat a létesítményeket, ahol a mozgósított oroszokat kiképzik.

Múlt héten Sojgu azt mondta, hogy a részleges mozgósítást az országban az ukrán erőkkel és az orosz ellenőrzés alatt álló területekkel való 1000 kilométeres kontaktvonal ellenőrzésének szükségessége indokolta. Az intézkedés Oroszország teljes mozgósítási erőforrásának mindössze 1%-át, azaz mintegy 300 ezer tartalékost igényel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.