Háború

Oroszország leváltotta csúcstábornokát

Felmentették a hadsereg logisztikájáért és technikai támogatásáért felelős parancsnokot.

2022.09.25 15:42ma.hu

Mihail Mizintsev vezérezredest nevezték ki Oroszország védelmi miniszterhelyettesévé, aki az "anyagi és technikai támogatásért" felel - közölte a minisztérium szombaton közleményben.

Mizintsev Dmitrij Bulgakov hadseregtábornokot váltja, aki a védelmi minisztérium közlése szerint egy meg nem határozott pozícióba kerül.

Az átszervezés három nappal azután történt, hogy Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a tartalékosok részleges behívását Oroszország ukrajnai katonai műveletének megerősítésére.

A 60 éves Mizsincev nyolc éven át vezette Oroszország legfőbb katonai koordinációs ügynökségét, a Nemzeti Védelmi Irányítási Központot, és felügyelte a humanitárius segélyek szállítását Moszkva szíriai harcosok elleni hadjárata során.

Miután Oroszország februárban csapatokat küldött Ukrajnába, Mizintsev elkezdett eligazításokat tartani humanitárius ügyekben a helyszínen. Ő volt a felelős márciusban a  civilek evakuálásának megszervezéséért is Mariupolból.

Bulgakov az 1970-es évek óta dolgozik a hadseregben. 2016-ban megkapta az "Oroszország Hőse" csillagot, az ország legmagasabb katonai kitüntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.