Ukrajnai háború

Elítélte a szlovák kormányfő az orosz "pszeudoreferendumokat"

Eduard Heger ismételten támogatásáról biztosította Ukrajna szuverenitásának és területi egységének megőrzését, a népszavazásokkal összefüggésben pedig "illegális annexióról" beszélt.

2022.09.21 17:50MTI

Nyomatékosan elítélte Eduard Heger szlovák kormányfő az Ukrajna megszállt területein tervezett "orosz pszeudoreferendumokat" - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett nyilatkozatára hivatkozva szerdán.

A miniszterelnök azokra a hírekre reagált, hogy kedden négy, orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról, s egy nappal később Vlagyimir Putyin orosz elnök országában részleges mozgósítást rendelt el.

Eduard Heger ismételten támogatásáról biztosította Ukrajna szuverenitásának és területi egységének megőrzését, a népszavazásokkal összefüggésben pedig "illegális annexióról" beszélt.

Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter az orosz bejelentésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy "Putyin így igyekszik megteremteni a körülményeket, hogy a Nyugatot atomtámadással zsarolja". Kijelentette: nincs szó világrengető vagy éppen meglepő bejelentésről, csupán annak "politikai megerősítéséről", amit az orosz elnök már február végi beszédében előrejelzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.