Háború

Ukrán csapás érte a herszoni közigazgatást - videó

Az oroszbarát adminisztráció helyettes vezetője azt állítja, hogy a támadás az ő irodáját célozta meg.

2022.09.17 12:02ma.hu

Az ukrán hadsereg csapást mért az oroszbarát adminisztráció irodájára a déli Herszon városában - állítják a helyi hatóságok. Kirill Sztremouszov, a katonai-polgári adminisztráció elnökhelyettese szerint a csapás kifejezetten őt célozta.

A RIA Novosztyi helyszíni tudósítója szerint a támadásnak legalább egy halottja és egy sebesültje van. A jelentés szerint legalább öt, amerikai gyártmányú HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) rakéta találta el az oroszbarát adminisztráció székhelyét.

Az egyik rakéta a helyi hatóságok irodáját találta el - közölte újságírókkal a katonai-polgári adminisztráció egyik tagja, Jekatyerina Gubareva. Hozzátette, hogy az eddig ismert egyetlen halálos áldozat az egyik tisztviselő sofőrje, bár utóbbi megsebesült.

Gubareva a csapást "aljas terrorcselekménynek" nevezte.

A közösségi médiában terjedő videón, amely nyilvánvalóan a támadás közvetlen utóhatását ábrázolja, civil és katonai ruhába öltözött emberek láthatók, amint egy por- és füstfelhőbe burkolt épületből menekülnek. Úgy tűnik, hogy a tető egy része teljesen megsemmisült.

Herszon városa március elején esett az orosz erők kezére, nem sokkal azután, hogy Moszkva megkezdte ukrajnai háborúját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.