Háború

Behívták a tévébe, pár perc múlva ukrán rakétacsapás érte a politikus irodáját Herszonban

Talk show mentette meg a politikus életét.

2022.09.16 18:29ma.hu

A herszoni katonai-polgári közigazgatás helyettes vezetőjének sikerült elkerülnie a szinte biztos halált egy feltételezett ukrán támadásban, amely pénteken érte az irodáját, amikor egy televíziós talkshow-ba indult.

"Ma meghalhattam volna, de Isten megmentett" - írta Kirill Sztremousov a Telegram-csatornáján, hozzátéve, hogy életben van, "hála a véletlennek és mindazoknak, akiknek szükségük van rám". A tisztviselő azt állítja, hogy az öt amerikai gyártmányú HIMARS rakéta egyike, amelyet az ukrán csapatok állítólag Herszon városközpontjára lőttek ki, pont az irodájában landolt.

Sztremuszovot Oleg Krjucskov, a félsziget vezetőjének tanácsadója hívta meg a Krím 24 televízió "Beszélj az igazságról" című beszélgetős műsorába.

"Amikor hétfőn azt mondtam a szerkesztőknek, hogy Kirill Sztremouszovot meg kell hívni a talkshow-ba [...], el sem tudtam képzelni, hogy ez az életét fogja megmenteni"- mondta Krjucskov a közösségi médiában.

Sztremouszov azt állítja, hogy az ukrán erők célpontja Szergej Elisejev, a herszoni katonai-polgári közigazgatás megbízott vezetője, valamint a régió önkormányzati hatóságainak ülése volt. A magas rangú tisztviselők közül senki sem sérült meg a támadásban - mondta a tisztviselő -, de több más személy életét vesztette vagy megsebesült.

A helyi egészségügyi hatóság közlése szerint a városközpontot ért pénteki támadásban legalább 13 ember szenvedett sérüléseket, közülük hárman jelenleg kritikus állapotban vannak. Arról is beszámoltak, hogy a támadásokban három ember - két járókelő és a régió egyik tisztviselőjének sofőrje - meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.