Erőszak

Lövöldözés és tömegpánik a canberrai reptéren

A rendőrség szerint körülbelül öt lövés dördült el a város repülőterének check-in területén, az utasokat evakuálták.

2022.08.14 09:24ma.hu

Őrizetbe vettek egy fegyverest a canberrai repülőtéren, miután lövéseket adott le a terminálon belül. A repülőtér egyes részeit lezárták, míg másokat evakuáltak. A repülőgépek földet értek.

Az ACT rendőrség később közölte, hogy a tragédiát sikerült megelőzni.

"A térfigyelő kamerák felvételeit átnéztük, és jelenleg úgy véljük, hogy az őrizetbe vett személy az egyetlen felelős az incidensért. A canberrai repülőtér terminálját elővigyázatosságból kiürítettük.


A férfi a check-in terület közelében lövéseket adott le a levegőbe - közölték szemtanúk a Guardian Australia című lapnak.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy "nyolc-tíz" lövést hallott, míg mások szerint kevesebbet. Arról is beszámoltak, hogy az események kaotikusak voltak, az emberek "tömegesen" rohantak ki a terminálból. A rendőrség később azt mondta, hogy körülbelül öt lövés dördült el.


"Azt mondták nekünk, hogy 'fussatok, fussatok'. Nagyon ijesztő volt" - mondta egy férfi, aki nem kívánta megadni a nevét.

A repülőtér termináljának második emeletén három nagy üvegablakon négy golyó ütötte lyuk volt látható.


Az állítólagos lövöldözőről egyéb részleteket nem közöltek. A rendőrség nem ismeri a férfi motivációját, de úgy tűnik, hogy nem állt munkaviszonyban vagy más módon kapcsolatban a canberrai repülőtérrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.