Háború

Moszkva - Ukrajna vezetése eladta saját népét, hogy a NATO nevében harcoljon Oroszország ellen

A Nyugat az utolsó ukránig harcolna Oroszország ellen - állítja Moszkva.

2022.08.11 07:22ma.hu

Oroszország "biztosan" a NATO ellen harcol Ukrajnában, nem pedig maga Ukrajna ellen - állította Putyin elnök kabinetfőnök-helyettese.

Ukrajna vezetése eladta saját népét, hogy a NATO nevében harcoljon Oroszország ellen - jelentette ki Szergej Kirienko, Vlagyimir Putyin orosz elnök adminisztrációjának helyettes vezetője. Hozzátette, hogy a nyugati nemzetek örömmel látják az ukránok halálát, amíg ez az ő érdekeiket szolgálja.

"Nagyon jól értjük, hogy nem Ukrajna ellen harcolunk ukrán területen, és természetesen nem az ukrán nép ellen. Az egész NATO-blokk az ukránok kezével háborúzik Ukrajnában Oroszország ellen" - mondta Kirienko szerdai beszédében.

Az erőszakért a kijevi kormányt tette felelőssé, azzal vádolva, hogy hagyja, hogy az országot és népét feláldozzák a "nyugati közösség Oroszországgal szembeni alapvető konfrontációjában".

Kirienko a fiatal orosz politológusok fórumán beszélt, amely a héten indult a moszkvai régióban. Videokapcsolaton keresztül beszélt, és azt mondta a résztvevőknek, hogy rajtuk múlik, hogy új ötleteket és narratívákat találjanak, amelyek segítségével az ország előkelő helyet foglalhat el a jövő világában, amelynek formáját a folyamatban lévő konfliktus határozza meg.

Az orosz-nyugati szembenállás messze túlmutat az ukrajnai kinetikus konfliktuson - mondta a tisztviselő. Az Egyesült Államok és szövetségesei által Moszkvával szemben bevezetett példátlan gazdasági szankciók és az ellene irányuló "infopszichológiai támadások" is lényeges részei a konfliktusnak - jegyezte meg.

Moszkva ellenfelei elszámították magukat, amikor döntöttek az ukrajnai orosz katonai akcióra adott válaszukról - mondta Kirienko titkos nyugati dokumentumokra hivatkozva.

"Március elején komolyan megvitatták, hogy szükségük van-e ötmillió emberre, akik Oroszország utcáin tüntetnek, vagy inkább tízmillióra, és hogy mikorra számítsanak erre: március végére vagy legkésőbb április közepére" - mondta. A tervezők úgy vélték, hogy Oroszország "túlságosan elfoglalt lesz ahhoz, hogy megvédje geostratégiai érdekeit" a várható tüntetésekkel szemben - tette hozzá.

Ennek ellenére Kirienko nem tanácsolta a lazítást, mondván, hogy az Oroszországra nehezedő nyomás továbbra is nagy lesz, és még hatékonyabbá válhat. Moszkva ellenfelei "elég okos és hozzáértő emberek, akik képesek tanulni a hibáikból" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.