Háború

Robbanások rázták meg a krími légibázist

Az orosz haditengerészet egyik létesítményében történt robbanásokat repülőgépek lőszerének detonációja okozta.

2022.08.09 17:10ma.hu

A krími Szaki régióban élő lakosok kedden több erőteljes robbanásnak voltak szemtanúi, amelyek az orosz haditengerészet Novofedorovka város közelében lévő repülőterén történtek.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos közleményt adott ki, amelyben kifejtette, hogy az incidenst a helyszínen tárolt légi lőszerek felrobbanása okozta.

A közösségi médiában közzétett képeken házak mögött felszálló füstfelhők látszottak, a videofelvételeken pedig több robbanás hangja hallható. A füst a helyszínről elég magasra emelkedett ahhoz, hogy messzebbről is látható legyen.

Szergej Akszenov, a Krími Köztársaság vezetője elismerte, hogy Novofedorovkában incidens történt, és közölte, hogy odautazik, hogy kivizsgálja a helyzetet.

A Szaki régió és a közeli Evpatoria üdülőváros kórházai mentőautókat küldtek oda - jelentette a RIA Novosztyi.

Novofedorovka a Krím tengerpartján fekszik, mintegy 40 kilométerre északnyugatra a régió fővárosától, Szimferopoltól. A település szélén van a Szaki bázis, és a személyzet egy része a városban él.

A szovjet időkben a repülőtér a repülőgép-hordozók pilótáinak kiképzőközpontja volt. Az orosz haditengerészet azóta használja pilóták kiképzésére, hogy a Krím 2014-ben csatlakozott Oroszországhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.