Terrorizmus

A CIA megölte az al-Kaida vezérét

Ez a legsúlyosabb csapás a nemzetközi terrorszervezetre azóta, hogy 2011-ben megölték akkori vezetőjét, Oszama Bin Ladent.

2022.08.02 07:59MTI

Egy dróntámadás során végeztek Ajmán al-Zavahirivel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével. A hírt megerősítette Joe Biden amerikai elnök is.

"Igazságot szolgáltattunk, a terroristavezér nincs többé" - jelentette ki Biden.

A Reuters amerikai tisztviselőktől kapta a hírt, és miután hivatalos megerősítést nyert, ez a legsúlyosabb csapás a nemzetközi terrorszervezetre azóta, hogy 2011-ben megölték akkori vezetőjét, Oszama Bin Ladent.

Maga terrorszervezet és al-Zavahiri is számos terrortámadás előkészítésével és kivitelezésében vett részt, ezek közül is a legsúlyosabb a 2001. szeptember 11-i össszehangolt támadás az USA-ban.

A mostani támadásról névtelenül nyilatkozó személyek szerint azt még vasárnap hajtották végre az afgán fővárosban, Kabulban, civil áldozatai nem voltak.

Az Afganisztánt irányító tálibok szóvivője megerősítette, hogy a várost csapás érte, és a történteket a nemzetközi elvek megsértésének nevezte.

Címlapfotó: Oszama Bin Laden és Ajmán al-Zavahiri

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.