Horrorkamion

Közel 50 migráns halt szörnyet a kamionban - videó

Összesen 46 embert találtak holtan, 16-ot kórházba szállítottak, miután migránsokat szállító nyerges vontatót találtak Texasban

2022.06.28 13:16ma.hu

Negyvenhat embert találtak holtan, 16 másikat pedig kórházba szállítottak, miután hétfőn egy vélhetően migránsokat szállító nyerges vontatót találtak egy távoli mellékúton San Antonio délnyugati részén - közölték az amerikai hatóságok.

A rájuk találó férfit egy segélykiáltás riasztotta a helyszínre nem sokkal hétfő este 6 óra előtt - mondta William McManus rendőrfőnök. A kiérkező rendőrök egy holttestet találtak a földön a félig már nyitott ajtajú kamion előtt.

A hőguta miatt kórházba szállított 16 ember közül 12 felnőtt és négy gyerek volt - mondta Charles Hood tűzoltóparancsnok. Az illegális bevándorlóknak melegük volt és kiszáradtak, ám a pótkocsiban nem találtak vizet - mondta.

Három embert őrizetbe vettek, de nem világos, hogy közvetlenül kapcsolatban állnak-e az emberkereskedőkkel - mondta McManus.

Az elmúlt évtizedekben több ezren haltak meg, amikor Mexikóból próbálták átlépni az amerikai határt, ám ez az egyik legsúlyosabb tragédia mind közül. Tíz migráns 2017-ben halt meg, miután bennragadtak egy teherautóba, amely egy San Antonio-i Walmartnál parkolt. 2003-ban 19 fuldokló migránst találtak egy teherautóban San Antoniótól délkeletre.

A nagy teherautók az 1990-es évek elején váltak népszerű csempészmódszerré, az amerikai határőrizet megnövekedése közepette San Diegóban és a texasi El Pasóban, amelyek akkoriban az illegális határátlépések legforgalmasabb folyosóinak számítottak.

Ezt megelőzően az emberek kisebb összegeket fizettek a csempészeknek, hogy átjuttassák őket a nagyrészt őrizetlen határon. Mivel a 2001-es amerikai terrortámadások után az átkelés exponenciálisan nehezebbé vált, a migránsokat veszélyesebb terepen vezették át, és több ezer dollárral többet fizettetek velük.

A hőség komoly veszélyt jelent, különösen, ha a járművekben a hőmérséklet erősen megemelkedhet. San Antonio térségében hétfőn többnyire felhős volt az időjárás, de a hőmérséklet megközelítette a 38 fokot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.