Erőszak

Tömeges lövöldözés Norvégiában - elővette a fegyverét és csak lőtt - videó

A halálos lövöldözést a norvég főváros több helyszínén is végrehajtották.

2022.06.25 08:31ma.hu

Egy gyanúsítottat őrizetbe vett a rendőrség Oslóban, miután a lövöldözés során legalább két ember meghalt és több mint egy tucatnyian megsebesültek.

A lövöldözés helyi idő szerint szombaton hajnali 1 óra körül kezdődött a norvég főváros több bárja és éjszakai szórakozóhelye közelében, és a beszámolók szerint a fegyveres három helyszínen is megállt, hogy lelője a járókelőket. A város rendőrsége megerősítette, hogy két ember meghalt, három pedig súlyosan megsebesült, míg a helyi média szerint legalább 12 másik személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Tore Barstad rendőrségi tisztviselő később tisztázta, hogy eddig minden bizonyíték arra utal, hogy "csak egy személy követte el ezt a cselekményt", miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint több lövöldöző is lehetett a tettes. A rendőrök hajnali 1 óra 14 perc körül kapták az első bejelentéseket az incidensről, és a gyanúsítottat öt percen belül őrizetbe vették - tette hozzá.

Bár a támadó indítékai továbbra is tisztázatlanok, a támadás egy oslói LMBT-klub közelében történt, néhány órával az éves Pride felvonulás előtt, ami a média találgatásait erősítette a lehetséges kapcsolatról. A lövöldözőt a hatóságok még nem azonosították.

Olav Roenneberg újságíró szerint, aki az NRK közszolgálati műsorszolgáltatónak dolgozik, és jelen volt a lövöldözés kezdetén, a fegyveres "egy táskával a kezében" érkezett, majd elővette a fegyverét és tüzet nyitott a szórakozókra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.