Nem volt bekapcsolva a biztonsági övük

Légörvény miatt megsérült egy amerikai gép 38 utasa

Légörvény miatt megsérült pénteken egy amerikai repülőgép 38 utasa - köztük tízen súlyosan -, mielőtt a Boeing 747-es leszállt Tokió Narita repülőterén - közölte a légikikötő szóvivője.

2009.02.20 09:23MTI

A Boeing 747-es Manilából tartott a japán fővárosba, fedélzetén 408 utassal és 14 főnyi személyzettel. Már a szigetország keleti partjánál, Csiba térségében járt, amikor helyi idő szerint péntek dél körül hirtelen légörvénybe került, emiatt rázkódni és süllyedni kezdett, és akinek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, az kibillent az üléséből. 

A sérültek valamennyien utasok, súlyos sebesülést egyikük sem szenvedett, és a pilótának nem kellett kényszerleszállást végrehajtania a baleset miatt. A járatot üzemeltető Northwest Airlines amerikai légitársaság szóvivője elmondta, hogy a biztonsági öv használatára felhívó lámpácskák égtek, amikor a gép rázkódni kezdett. Az illetékes nem közölte, hogy pontosan milyen sérülésekről van szó. A legtöbben a fejüket verhették be. Japán tévétársaságok felvételein az látszik, hogy a gépről a nyakukat, fejüket tapogató utasok szállnak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.