Égés

ÖN üljön le az ÖN helyére - szamárvezető segítségével tud viselkedni Biden

Az amerikai elnöknek már korábban is kínos volt, hogy a személyzet jegyzeteket használ a rendezvényeken.

2022.06.24 13:54ma.hu

Biden elnök csütörtökön véletlenül felemelt egy komikusan részletes puskát, amelyet a stábja készített, és amely arra utasítja a szabad világ bénázásra hajlamos vezetőjét, hogy "foglaljon helyet", és korlátozza felszólalását "2 percre".

Egy fotós lefényképezte a dokumentumot, amikor Biden hátrafelé tartotta azt a szélenergia-ipari vezetőkkel tartott megbeszélésen, amelyen azután vett részt, hogy kihagyta a kormányának az olajvállalatokkal a rekord gázárak elleni küzdelemről tartott reggeli megbeszélését.

A Biden számára készített utasítás - amelynek címe "Offshore Wind Drop-By Sequence of Events" - azt mondja Bidennek, hogy "ÖN lépjen be a Roosevelt terembe és köszönjön a résztvevőknek". Ezután a papír szerint "ÖN üljön le az ÖN helyére".

A gépelt feljegyzés szerint a riporterek megérkezése után "ÖN rövid megjegyzéseket tesz (2 perc)".

Amikor a riporterek távoznak, "ÖN kérdést tesz fel Liz Shulernek, az AFL-CIO elnökének", majd "ÖN megköszöni a résztvevőknek" és "ÖN távozik".

Bidennek már korábban is kínos volt, hogy a személyzet jegyzeteket használ a rendezvényeken, például tavaly júliusban, amikor egy segédje azt firkantotta rá: "Uram, valami van az állán". Biden ezt a cetlit is úgy tartotta, hogy az újságírók és fotósok felé nézzen.

Biden a hírek szerint dühöngött azon, hogy a munkatársak olyannyira megpróbálják ellenőrizni az üzenetét, hogy még váratlan nyilvános kijelentéseinek is ellentmondanak anélkül, hogy egyeztetnének vele.

Biden állítólag emlékeztette a személyzetet, hogy ő az elnök, miután azt mondták, hogy nem gondolta komolyan, amit márciusban mondott, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök hatalomból való eltávolítására szólított fel Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

"Az úgynevezett tisztogatási kampány - mondta tanácsadóinak - aláássa őt, és elfojtja azt a hitelességet, amely a felemelkedését táplálta. Ami még rosszabb, ez táplálja azt a republikánus beszédtémát, hogy nem teljesen ura a helyzetnek" - jelentette az NBC News a múlt hónapban.

Egy nappal azután, hogy Biden megjegyzést tett Putyinról, Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke retweetelte a CNN fehér házi tudósítójának, John Harwoodnak az üzenetét, amely szerint Biden megjegyzése "jelentős fegyelemvesztésről" tanúskodik.

A republikánusok gyakran vádolják a 79 éves elnököt azzal, hogy szellemi hanyatlásban van. Donald Trump volt elnök a 2020-as választások előtt azt állította, hogy Biden agyilag "zokni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.