Oroszország

Lőtt sebbel, súlyos állapotban kórházba vitték az FSzB ezredest, aki az orosz nukleáris indítórendszert hordozta

Öngyilkosságot kísérelhetett meg.

2022.06.23 15:06ma.hu

Egy orosz lap arról ír, hogy lőtt sebbel, súlyos állapotban kórházba szállították Vagyim Zsimin ezredest, azt a nyugalmazott FSzB-tisztet, aki korábban az orosz nukleáris indítórendszert tartalmazó táskát vitte Vlagyimir Putyin mellett nyilvános eseményeken.

Zsiminre állítólag a konyhájában talált rá testvére súlyos állapotban. A Moszkovszkij Komszomolec szerint a lőtt sebet Zsimin saját maga okozta, valószínűleg öngyilkossági kísérlet történt, melyet ittas állapotban követett el. Hozzáteszik: a nyugalmazott FSzB tiszt ellen korrupció miatt folyt vizsgálat egy vámügyhöz köthetően, házi őrizetben volt.

Az öngyilkossági kísérletet Zsimin állítólag egy Makarics gumilövedékes gázpisztollyal követte el, ezért nem halt meg - írja a Portfolio.

Brit lapok (a Mirror és a Metro) szerint Zsimin azért volt felelős több eseményen, hogy Vlagyimir Putyin mellett az orosz "nukleáris focit", vagyis az atomfegyverek mobil indítórendszerét tartalmazó táskát őrizze, hordozza. Bár Zsimin több eseményen is feltűnt ebben a szerepben, az nem világos, hogy aktív volt-e még ebben a szerepkörben. Gyanítható, hogy a korrupciós vizsgálat kezdete óta nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.