Bűncselekmény

Bombariadó volt több szerbiai minisztériumban és iskolában

Az utóbbi hónapokban Szerbiában több mint ezer bejelentés érkezett robbanószerkezetekről, eddig minden fenyegetés hamisnak bizonyult.

2022.06.16 17:17MTI

A szerb pénzügyminisztériumban és a külügyminisztériumban, valamint országszerte számos általános és középiskolában volt bombariadó csütörtökön - közölte a szerbiai belügyminisztérium.

Az iskolákba kora reggel érkeztek fenyegető levelek, így a diákokat hazaküldték, az épületek átvizsgálása elkezdődött. A pénzügyminisztériumba délelőtt, a külügyminisztériumba pedig dél körül, Mevlüt Cavusoglu török és Nikola Selakovic szerb külügyminiszter találkozójának idején érkezett meg a fenyegetés. Mindkét épületet kiürítették, és a rendőrség átvizsgálja az épületeket.

Az utóbbi hónapokban a belügyminisztérium tájékoztatása szerint Szerbiában több mint ezer bejelentés érkezett robbanószerkezetekről, eddig minden fenyegetés hamisnak bizonyult.

Aleksandar Vulin belügyminiszter május közepén egy televíziós interjúban arról beszélt: a hamis riasztások célja, hogy Szerbiát nyomás alatt tartsák. Azt akarják elérni, hogy Szerbia "ne dönthessen önállóan, hanem nyomás alatt és félelemből hozzon döntést", és vezessen be szankciókat Oroszország ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.