Háború

Oroszország hamarosan megtörheti Ukrajna védelmét - Spiegel

A német kémügynökség arra figyelmeztetett, hogy az orosz csapatok négy-öt héten belül elfoglalhatják a teljes Donbászt - írja a hírügynökség.

2022.06.05 17:33ma.hu

Az orosz csapatok hamarosan elszakíthatják a Donbassz régió fennmaradó részét az ukrán haderőktől - figyelmeztetett a német külügyi hírszerző ügynökség, a BND a Der Spiegel magazin beszámolója szerint.

A beszámoló azt írta, hogy az ügynökség "attól tart, hogy az ukrán ellenállás akár már a következő négy-öt hétben megtörhet".

"A BND elemzői megjegyezték, hogy bár az oroszok sokkal lassabban haladnak, mint a háború elején, de naponta képesek kisebb területdarabokat elfoglalni" - írja a Der Spiegel.

A BND lehetségesnek tartja, hogy Putyin csapatai augusztusra az egész Donbászt ellenőrzésük alá vonhatják.

A jelentés szerint továbbá "óriási különbséget" jelent a harctéri helyzet szempontjából, ha a nehezebb német fegyvereket szállítják.

Az orosz erők folyamatosan haladnak előre a Donbászban, közelednek Szeverodonyeck városához és nyugat felé szorítják az ukrán csapatokat.

A Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel pénteken folytatott megbeszélése előtt Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke azt mondta, hogy "a legmodernebb felszerelések Ukrajnának történő szállítása" és a gyors döntéshozatal az ügyben közelebb hozza a "közös győzelmet" Oroszország felett.

Moszkva többször figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne "pumpálja fel" Ukrajnát fegyverekkel, arra hivatkozva, hogy ezzel csak meghosszabbítja a konfliktust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.