Oktatás

A Fehér Ház fejenként 10 ezer dollárnyi diákhitel elengedését tervezi az Egyesült Államokban

A Texas állambeli Uvalde kisváros általános iskolájában kedden végrehajtott lövöldözés miatt elhalasztották az elnöki bejelentést.

2022.05.28 02:30MTI

Joe Biden amerikai elnök fejenként 10 ezer dollárnyi diákhitel elengedését tervezi mindazon amerikaiak számára, akik legfeljebb 150 ezer dollárt kerestek 2021-ben - jelentette a The Washington Post pénteken.

A baloldali-liberális amerikai napilap pénteki online cikke szerint a terv véglegesítését több hónapos kormányzati belső egyeztetés előzte meg, mivel a döntés több tíz millió olyan amerikait érint, akinek jelentős diákhitel-tartozása van - fejtette ki három fehér házi tisztségviselő, aki részt vett az egyeztetésekben.

Biden elnök az alma matere, a Delaware-i Egyetem hétvégi diplomaosztó ünnepségén szerette volna nyilvánosságra hozni a jó hírt, de a Texas állambeli Uvalde kisváros általános iskolájában kedden végrehajtott lövöldözés miatt elhalasztották az elnöki bejelentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.