Vatikán

Ferenc pápa megemlékezett a texasi iskolai lövöldözés áldozatairól

Az egyházfő "megtört szívvel" értesült az amerikai általános iskolában kedden elkövetett lövöldözésről.

2022.05.25 14:36MTI

A Texas államban elkövetett fegyveres támadásban megölt gyerekekről és felnőttekről emlékezett meg Ferenc pápa, aki a fegyverkereskedelem ellen emelte fel szavát a Vatikánban a szerdai audiencián.

Ferenc pápa az általános meghallgatáson mondott beszéde végén kijelentette, hogy "megtört szívvel" értesült az amerikai általános iskolában kedden elkövetett lövöldözésről.

Hozzátette, hogy imádkozik a gyermek és felnőtt áldozatokért és családjaikért.

"Eljött az ideje, hogy véget vessünk a fegyverkereskedelemnek, akármilyenről is legyen szó. Kötelezzük el magunkat mindannyian annak érdekében, hogy hasonló tragédiák ne történhessenek többé" - jelentette ki a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta folyamatosan felhívásokat intéz a nemzetközi fegyvergyártás és fegyverkereskedelem leállítására. Az egyházfő korábban "botránynak" nevezte, hogy az államok a fegyverkezést finanszírozzák.

A legfrissebb hírek szerint 19 diák és két tanár halt meg az iskolai lövöldözésben a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt.

A kormányzó, Greg Abbott tájékoztatása szerint a feltétezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.