Ukrajnai háború

Szlovák kormányfő: ha Ukrajna elbukik, Szlovákia lesz a következő

Eduard Heger szerint Ukrajna jövőjén múlik országa sorsa.

2022.05.25 13:14MTI

"Ha Ukrajna elbukik, Szlovákia lesz a következő. Ukrajnának nyernie kell" - mondta Heger a davosi világgazdasági fórumon elmondott beszédében. A politikus kritizálta azokat az EU-tagokat, amelyek túlságosan támaszkodnak az orosz energiahordozókra és sürgette a vezetőket, hogy ne kössenek többé kompromisszumot az elveikkel, amikor Oroszországgal üzletelnének.

"Túlságosan sokáig árulták el elveinket az olcsó gázért és olajért. Putyin orosz elnökkel kötött megalkuvás vezetett Ukrajna megtámadásához, ahol emberek halnak meg. Az ukránok ontják a vérüket az értékeinkért, hogy nekünk ne kelljen" - fogalmazott drámai beszédében a szlovák vezető, aki támogatja Ukrajna gyors ütemű uniós csatlakozását.

Szlovákia, amely a közelmúltig az össze földgázt az orosz Gazpromtól vásárolta, hamarosan átállhat a cseppfolyós és a norvég gázra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.