Románia

Füst okozott pánikot egy bukaresti metrószerelvényen

Az utolsókocsiba menekültek a rettegő utasok.

2022.05.24 10:52MTI

Pánikot okozott az utastérbe került füst egy bukaresti metrószerelvényen kedden: az alagútban leálló vonat 175 utasa az utolsó kocsiba menekülve, a fulladás veszélyétől rettegve hosszú ideig várt arra, hogy - a sínek áramellátásának lekapcsolása után - a tűzoltók kimenekítsék az alagúton keresztül.

A metrót üzemeltető Metrorex vállalat közleménye szerint a füstöt feltehetően az egyik kocsi meghibásodása okozta, és az utasok egy pillanatig sem voltak veszélyben. A tűzoltóság azonban "nyílt láng nélküli tűzesetnek" minősítette a balesetet.

A metrótűzről szóló riasztás nyomán 20 tűzoltóautót 39 rohammentő egységet (SMURD), öt mobil intenzív terápiás mentőautót, valamint egy mobil kórházat vezényeltek a helyszínre, ami a felszíni közlekedést is megbénította Bukarest belvárosában.

Két embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba, 25 utast pedig pánikroham miatt kellett a helyszínen ellátniuk a mentősöknek. A metró két szomszédos állomását is kiürítették, mivel az alagutakon keresztül ezekbe is eljutott a füst. Miután a meghibásodott szerelvényt elvontatták, több mint két óra múltán újraindult a közlekedés a bukaresti metró érintett vonalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.